Amsterdam: 48 Uur Lokale Ervaringsgids

Amsterdam is de meest bezochte stad van Nederland en Noord-Holland, wat betekent dat veel bloggers de populairste activiteiten in Amsterdam hebben behandeld. Dat is niet wat dit reisplan voor twee dagen in Amsterdam zal zijn. Je gaat de ongebruikelijke dingen ontdekken om te doen in Amsterdam en hoe je één perfecte dag, een weekend of twee dagen in Amsterdam, Nederland, kunt doorbrengen met hulp van een local. In 48 uur of met een weekendtrip naar Amsterdam is het makkelijk om een gevoel te krijgen voor de lokale cultuur.

Als je maar één dag de tijd hebt om in Amsterdam te blijven, kun je ook dit reisplan voor één dag in Amsterdam volgen. Je kunt ofwel de eerste of tweede dag van dit Amsterdamse reisplan volgen of beide dagen combineren. Je begint de eerste 24 uur in Amsterdam met ontbijt.

Ontbijten bij Benji’s

Eén van de beste ontbijtplekken in Amsterdam is Benji’s aan de Wibautstraat. Ze hebben een aantal van de beste granola-bowls (probeer de Love bowl voor veganisten) van Amsterdam, geweldige eieren en zeer smakelijke sandwiches. Dus als je op zoek bent naar een geweldig veganistisch ontbijt in Amsterdam, of als je graag een broodje met avocado wilt eten, zul je aangenaam verrast zijn bij Benji’s.

Adres
Wibautstraat 19

Bezoek de Botanische Tuin Hortus Botanicus

Deze botanische tuin in Amsterdam is een van de mooiste botanische tuinen van Nederland. Een bezoek aan de Hortus Botanicus in Amsterdam is een van de topactiviteiten wanneer je Amsterdam bezoekt, vooral in de herfst- en wintermaanden december, januari, februari en maart. Deze maanden zijn over het algemeen erg koud. Het is dus geweldig om even te ontsnappen aan de kou van Amsterdam in de winter en een van de topactiviteiten te doen die er te doen zijn tijdens de winter in Amsterdam, naar mijn mening.

Wat is er nog meer te doen in december in Amsterdam of de rest van Nederland, vraag je je misschien af? Kerstmarkten. Veel ervan. Vind hier de beste kerstmarkten die je moet bezoeken in Nederland. Een leuk feitje over de Hortus Botanicus is dat van eind december tot begin januari een evenement genaamd Hortus by night plaatsvindt. Dit is een van de leuke dingen om te doen in de winter en ’s avonds en ’s nachts in Amsterdam, omdat het geopend is tot 22:00 uur.

De toegangsprijs voor de Hortus Botanicus in Amsterdam is € 5,50 voor studenten en € 9,50 voor volwassenen. Dus als je Amsterdam bezoekt met een beperkt budget, op zoek bent naar goedkope dingen om te doen of speciale musea om te bezoeken in Amsterdam, dan is een bezoek aan deze botanische tuin een must.

De botanische tuin in Amsterdam is over het algemeen redelijk toegankelijk. Sommige delen van de kassen zijn echter niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Adres
Plantage Middenlaan 2A
Amsterdam

Bezoek het Tropenmuseum

Na de Hortus Botanicus in het Wibaut en Weesper gebied van Amsterdam is het tijd om je verkenning van Amsterdam in één dag te beginnen. We vervolgen onze reis naar een van de meest bijzondere en ongebruikelijke musea van Amsterdam, en een die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen, namelijk het Tropenmuseum. Het Tropenmuseum is een museum in het Weesper en Wibaut gebied van Amsterdam, dus perfect voor je route. Het Tropenmuseum herbergt een verscheidenheid aan tentoonstellingen gedurende het hele jaar. Ze veranderen echter zeer frequent, dus ongeacht het tijdstip van het jaar dat je een van de topmusea van Amsterdam bezoekt, zal het de moeite waard zijn.

De reden waarom het Tropenmuseum een van de beste musea in Amsterdam is, is omdat dit museum over mensen gaat. Waarom het een van de meest onbekende musea van Amsterdam is, is iets wat ik nog steeds niet kan begrijpen. Het Tropenmuseum is een museum van wereldculturen dat is gevestigd in een van de mooiste gebouwen, zo niet het mooiste, van Amsterdam. De huidige collectie van het Tropenmuseum bevat meer dan 340.000 stukken. Waar ik blij mee ben, is dat veel onderzoekers onderzoeken hoeveel van deze stukken gestolen objecten zijn en welke als geschenk zijn gegeven. Dit is iets wat momenteel in Nederland aan de gang is, gezien onze geschiedenis niet altijd even vriendelijk is geweest voor andere naties (understatement). Dus het Tropenmuseum is een van de plaatsen die je moet bezoeken wanneer je in Amsterdam bent.

Toegangsprijzen
Volwassenen: 16 euro
Studenten: 10 euro
Museumkaart: gratis

Het Tropenmuseum is gemakkelijk toegankelijk als je in een rolstoel zit. Er zijn geen obstakels en er is een lift die toegang biedt tot alle verdiepingen. In het museum zijn ook verschillende rolstoelen beschikbaar die je kunt lenen. Er is ook een speciaal toilet.

Adres
Linnaeusstraat 2
Amsterdam

Verken Amsterdam te voet of per fiets met een zelfgeleide (wandel)tour
Amsterdam kan worden verkend per fiets (alleen voor bezoekers die kunnen fietsen en niet midden op een fietspad stoppen, voor meer fietsregels klik hier) of je kunt te voet door de stad wandelen. Amsterdam is een kleine stad, dus er is niets beters dan een zelfgeleide wandeltocht door Amsterdam, samengesteld door een local.

Van prachtige binnenplaatsen in Amsterdam die je moet bezoeken (wees altijd stil als je daar bent) tot de mooiste buurten. Van de mooiste monumenten tot de parken en markten van Amsterdam die je moet bezoeken. Het staat allemaal in deze wandeltocht of zoals we het in het Nederlands noemen, stadswandeling door Amsterdam. Sommige binnenplaatsen zijn niet altijd openbaar toegankelijk, maar de openingstijden verschillen voor de meeste binnenplaatsen. De specifieke openingstijden van de binnenplaatsen zie je vaak op de poorten of deuren.

Bezoek de beste, onbekende markt van Amsterdam

De Dappermarkt is de meest betaalbare en multiculturele markt in Amsterdam, met meer dan 250 kramen om te bekijken. Van maandag tot zaterdag kun je deze markt bezoeken van 09:00 – 17:00 uur.

Ontdek de best verborgen parken van Amsterdam

Na de Dappermarkt ga je naar het Oosterpark. Dit is het eerste grote park dat de gemeenteraad van Amsterdam in 1891 heeft laten aanleggen, in tegenstelling tot de privé-aangelegde en -bezeten parken. Niet alleen is het Oosterpark een geweldig park om te ontspannen, maar je zult hier zelden toeristen vinden. Dus als je op zoek bent naar een ontspannend park waar de locals chillen, ga naar het Oosterpark.

Verken de buurt De Pijp

Na de wandeling door het Oosterpark vervolg je je weg naar de Weesperzijde. Dit gebied is erg ontspannen, je ziet hier veel locals en weer niet veel toeristen. Nu vervolgen we onze weg in de richting van mijn favoriete buurt als local in Amsterdam, De Pijp. Loop naar de Albert Cuypmarkt, de meest toeristische markt van Amsterdam, maar nog steeds een snelle bezoek waard. Via de Albert Cuypmarkt loop je langs het café genaamd De Groene Vlinder. In dit gebied van Amsterdam vind je de beste bars met locals. ’s Avonds zitten deze allemaal helemaal vol met mensen.

Ontdek het Museumkwartier

Je bent net aangekomen in de buurt De Pijp en loopt hier een tijdje rond. Na een tijdje rondlopen in De Pijp vervolg je je wandeltocht door Amsterdam en loop je in de richting van het Museumplein. Hier vind je de meest populaire musea van Amsterdam, waaronder het prachtige gebouw van het Rijksmuseum. Ongeacht het seizoen waarin je in Amsterdam bent, is deze wandel- of fietstocht met lokale tips perfect voor elk seizoen. Hoewel ik moet toegeven dat het nog perfecter is als het weer een beetje minder grijs is. Daarom is een wandel- of fietstocht een van de perfecte dingen om te doen in augustus en september in Amsterdam.

Vervolg je wandeltocht door Amsterdam in Oud-West

Nu loop je door het Vondelpark naar de buurt Oud-West in Amsterdam. In Oud-West vind je leuke cafés, bars, enzovoort, net als in De Pijp. Loop in de richting van de Kinkerstraat, waar je geweldige eetgelegenheden vindt zoals The Breakfast Club en De Foodhallen (deze is tegenwoordig een beetje toeristisch). Als je tegen die tijd al honger hebt, zijn deze twee restaurants geweldige plekken om te lunchen in de buurt Oud-West of Amsterdam.

Verken de binnenplaatsen of hofjes in De Jordaan in Amsterdam

Nu ga je op weg naar de meest beroemde buurt van Amsterdam, De Jordaan. Loop in de richting van de Elandsgracht en loop van daaruit door het gebied. Enkele van de mooiste straten zijn Keizersgracht, Prinsengracht en Brouwersgracht. Je moet eindigen bij de Lindengracht om door te gaan met deze wandel- / fietstocht. Nu is het tijd om enkele van de mooiste hofjes van Amsterdam te ontdekken. Deze hofjes zijn verborgen tuinen, achter deuren. Hier vind je een compleet rustige omgeving die onverwacht is in een bruisende stad als Amsterdam. Je kunt gewoon de deur openen en even van de tuin genieten, maar er zijn regels. Wees altijd stil wanneer je in een hofje bent. Schreeuw niet, praat niet luid of wat dan ook. Neem je afval mee, het is een tuin, geen grote vuilnisbak. En tot slot, sluit altijd de deur achter je. Altijd.

Het eerste hofje is het Suyckerhofje, te vinden aan de Lindengracht 147-165. Na dit hofje in Amsterdam, maak je je weg naar Prinsengracht 89-113 voor het Starhofje of Van Brienen hofje. Nu loop je naar het huis met de kleinste gevel ter wereld op Singel 7. Daarna loop je langs de Westerkerk, een van de mooiste kerken van Amsterdam. Aan de Prinsengracht vind je ook hofjes op nummers 159-171 en 855-899.

Vind de brug die vroeger een kerker huisvestte in Amsterdam

Nu loop je over een brug die De Torensluis heet. Deze brug was vroeger een kerker, zoals je nog steeds kunt zien aan de getraliede ramen. Ontdek ook de Nieuwe Kerk op de Dam en het Koninklijk Paleis. Vanaf hier moet je teruglopen in de richting van de Herengracht en rondlopen in dit deel van de grachtengordel van Amsterdam. Langzaam maak je je weg naar het centrum van Amsterdam naar het Begijnhof, dat de grootste is van allemaal. In het Begijnhof vind je een van de oudste huizen van Amsterdam, dat dateert uit 1530. Het is het kleine houten huisje aan het Begijnhof.

Ontdek het kleinste en grootste huis van Amsterdam

Het is tijd om naar het kleinste huis van Europa te lopen, dat je kunt vinden op Oude Hoogstraat 22. Daarna moet je naar het Trippenhuis lopen, het grootste huis met de breedste gevel van Amsterdam dat ooit is gebouwd. Vlakbij het Trippenhuis vind je de prachtige Zuiderkerk.

Via de Nieuwmarkt, waar je het monumentale gebouw genaamd De Waag ziet, dat een van de vroegere stadspoorten was, kom je terecht in de Rosse Buurt van Amsterdam voor een snelle blik. Onthoud om nooit foto’s te maken van de vrouwen. Privacy is hier belangrijk. Het is erg onbeleefd en verboden om foto’s te maken. Wees niet onbeleefd. Nu loop je via de Oude Kerk van Amsterdam terug in de richting van het Centraal Station. Vanaf hier moet je de veerboot nemen naar de NDSM Werf in Amsterdam Noord voor wat kunstzinnige vibes. Je kunt rondlopen op de NDSM-werf, een geweldig cultureel gebied waar je veel kunstzinnige dingen kunt vinden.

De Magere Brug

De Magere Brug, ofwel de Skinny Bridge, is de beroemdste brug van Amsterdam. Hij dateert uit de 17e eeuw. Vergeet niet om naar de straatlantaarns te kijken die je op de brug vindt. Dit zijn replica’s van het ontwerp van Jan van der Leyden van de straatlantaarns die in de 17e eeuw in Amsterdam werden gebruikt.

Waterloopleinmarkt

Deze markt is een van mijn favorieten in Amsterdam en is volledig gewijd aan antiek, tweedehands kleding, boeken, enzovoort, en kunst. Als je geïnteresseerd bent in vintage kleding, antiek, wereldhandel items en meer in Amsterdam, dan is een bezoek aan de Waterloopleinmarkt een geweldige stop.

Prinseneiland

Dit gebied nabij het Centraal Station van Amsterdam is erg mooi en gezellig om doorheen te wandelen. Je ziet oude pakhuizen die zijn omgebouwd tot galeries, vriendelijke katten en nog veel meer. Het is zeker de moeite waard om doorheen te lopen.

Ontdek de beste restaurants en lunchcafés van Amsterdam

De Laatste Kruimel

Dit kleine lunchrestaurant / café in Amsterdam is een van mijn favoriete plekken om te lunchen in Amsterdam. Ze hebben heerlijke broodjes, scones, ongelooflijke quiches en meer. Er is een klein terras voor als het weer een beetje minder grijs is en het tijd is om naar mensen te kijken, maar het interieur is ook geweldig om naar te kijken. Vergeet niet hun huisgemaakte limonade te proberen. Oh, en als je een student bent, bieden ze een korting van 10% met je studentenpas.

Adres
Langebrugsteeg 4
Amsterdam

Selma

Selma is de beste plek in Amsterdam om fika te doen. Ja, je hebt het goed geraden, deze plek is een Zweedse bakkerij waar je geweldig Scandinavisch eten kunt vinden. Dus als je geïnteresseerd bent in wat Noordse gerechten met een vleugje gemaakt van, in het algemeen, lokale producten, dan ben je hier aan het juiste adres.

Adres
Jan van Galenstraat 70
Amsterdam

Neem deel aan de beste grachtentour van Amsterdam

Na de lunch is het tijd voor een geweldige grachtentour tijdens je ene dag in Amsterdam. Ik zou je niet aanraden om naar een willekeurig grachtentourbedrijf in Amsterdam te gaan, maar kies ervoor om je welverdiende geld uit te geven aan Those Dam Boat Guys. Dit bedrijf heeft kleinere en grotere boten, meer persoonlijke aanraking tijdens de tour en je zult weggaan met het verlangen naar een langere tour. Je mag zelfs je eigen eten en drinken meenemen. Elke tour is anders omdat gidsen de routes kunnen veranderen wanneer ze willen. Klik hier om naar hun website te gaan voor meer informatie en tickets. Een tour duurt ongeveer 90 minuten.

Beste uitzicht op Amsterdam en skyline

Voor het beste uitzicht op de skyline van Amsterdam moet je naar het Nemo museum. Hoewel dit wetenschapsmuseum in Amsterdam ook erg leuk en interessant is om te bezoeken, biedt het restaurant op het dak het beste uitzicht op Amsterdam. En het beste deel? Het is gratis om naar dit dakterras te gaan. Er is geen noodzaak om een drankje te kopen, wat dan ook. Maar als je er toch bent, is het beste om een drankje te nemen en van het uitzicht te genieten.

Dineer in de beste en toprestaurants van Amsterdam

Bazar

Bazar is een van mijn favoriete (en beste) buitenlandse, Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse restaurants van Amsterdam. Het is gevestigd in een oude kerk in mijn favoriete buurt De Pijp. Hoewel het restaurant erg groot is, voelt het niet zo. Het is gezellig, het personeel behoort tot de vriendelijkste en leukste mensen die je zult ontmoeten en het eten is geweldig. Het is hier altijd druk en vooral tijdens het weekend is het handig om een plek te reserveren.

Adres
Albert Cuypstraat 182,
1073 BL Amsterdam

Tolhuistuin

Dit geweldige restaurant bevindt zich in Amsterdam Noord en is ook erg gezellig. Het menu is zeer internationaal maar bestaat uit kleine gerechten zodat je verschillende regio’s van de wereld en smaken kunt verkennen. Dit restaurant is gehuisvest in een cultureel centrum, dus veel mensen komen hier voor of na evenementen.

Ze accepteren alleen betalingen met kaart, geen contant geld.

Adres
IJpromenade 2
Amsterdam

Sluit de eerste 24 uur in Amsterdam af met een biertje in een gezellig café
Belgisch biercafé De Zotte
Ik weet dat we in Nederland zijn, maar zelfs als Nederlander moet ik toegeven dat Belgisch bier over het algemeen net iets beter is. Dat betekent niet dat Nederlands bier slecht is, helemaal niet, maar als je op zoek bent naar het beste Belgische biercafé in Amsterdam, dan moet je De Zotte eens bezoeken. Het is een perfecte manier om een dag in Amsterdam af te sluiten met een geweldig biertje in de avond.

Adres
Raamstraat 29,
1016 XL Amsterdam

De tweede dag van de 48 uur in Amsterdam

Voor de tweede dag van het tweedaagse Amsterdamse reisplan is het tijd om wat dieper in de gemeente Amsterdam te duiken. Je zult ontdekken dat sommige dingen die je moet doen en zien in Amsterdam in twee dagen je een compleet ander beeld van Amsterdam zullen geven dan voorheen. Er is meer in Amsterdam dan de drukke stad. En tijdens deze 2 dagen in Amsterdam, wat een perfect tweedaags reisplan voor Amsterdam is gedurende winter, herfst, lente en zomer, zul je de lokale versie van Amsterdam ontdekken.

Het beste ontbijt van Amsterdam

Om je laatste perfecte dag van de twee dagen in Amsterdam te beginnen, is het tijd voor ontbijt.

Healthybelly

Als je op zoek bent naar het beste veganistische ontbijt in Amsterdam, dan is Healthybelly een must om te bezoeken. Van groene sappen tot ongelooflijk smakelijke granola en de beste veganistische pannenkoeken in Amsterdam. Healthybelly is een geweldig ontbijtcafé en restaurant om je dag op een gezonde manier te beginnen.

Adres
Tweede Egelantiersdwarsstraat 12
Amsterdam

Bakers & Roasters

Bij deze geweldige ontbijtplek eet je een van de beste eggs benedict in Amsterdam. Maar als je meer fan bent van pannenkoeken of typische drankjes uit Nieuw-Zeeland, dan is dit ook jouw beste ontbijtrestaurant in Amsterdam. Dit ontbijtcafé is een mix tussen Nieuw-Zeeland en Brazilië, plus ongelooflijke koffie.

Adres
Eerste Jacob van Campenstraat 54
Amsterdam

Huur een fiets en ontdek de dorpen van Landelijk Noord in Amsterdam

Huur een fiets in de buurt van het centraal station van Amsterdam en steek de rivier over met de gratis veerboot richting Buikslotermeer. Vanaf hier fiets je in de richting van het dorp Zunderdorp. Terwijl je weg fietst van de stad Amsterdam, zul je ontdekken dat er weilanden, eindeloze graslanden, koeien en schapen zijn in de gemeente Amsterdam. Niet iets waar je eerder aan dacht, toch? Het platteland in Amsterdam? Het bestaat echt. Landelijk Noord is het waard voor een fietstocht of een hele dag wanneer het weer geweldig is.

Na Zunderdorp moet je verder fietsen richting Ransdorp. Je ziet Ransdorp in Amsterdam al van een afstand vanwege de beroemde kerktoren. En je kunt daadwerkelijk de toren beklimmen voor een geweldig uitzicht over het hele gebied. Fiets verder richting Durgerdam waar je een ongelooflijk uitzicht op Amsterdam zult ontdekken vanaf de andere kant van de IJ rivier en het schattige dorpje Durgerdam. Via de IJ-brug keer je weer terug naar Amsterdam.

Geniet van nog een geweldige lunch in Amsterdam

Vinnies

Een van de beste lunchplekken en restaurants van Amsterdam is Vinnies. In dit lunchcafé gebruiken ze biologische en lokale producten waar mogelijk, en dat proef je. Je kunt salades en sandwiches eten, de beste sappen drinken en meer. Hoewel het een heel klein en gezellig lunchcafé in Amsterdam is, is het zeker een bezoek waard. Je kunt ook bij Vinnies terecht voor je dagelijkse dosis ontbijt, want het opent heel vroeg.

Adres
Nieuwezijdse Kolk 33

Eetsalon van Dobben

Voor typisch traditioneel Nederlands eten in Amsterdam voor de lunch of een snelle snack, moet je naar Eetsalon van Dobben gaan. Hier vind je de beste authentieke en lokale snack genaamd kroketten van Amsterdam. Neem een broodje met een kroket en je krijgt de authentieke ervaring van de geweldige snacks die de Nederlandse keuken in Amsterdam te bieden heeft. Nog een tip, als je niet zo’n grote eter bent, kun je zelfs het broodje met een kroket (of twee) voor het avondeten eten. Het is een van de beste plekken voor goedkoop eten in Amsterdam, dus als je op zoek bent naar eten maar een beperkt budget hebt in Amsterdam, ga naar Eetsalon van Dobben.

Adres
Korte Reguliersdwarsstraat 5-7-9

Ontdek het Grachtenpand museum

Het Grachtenpand museum in Amsterdam, of Museum van de Grachten, is een van de vele historische musea van Amsterdam en nog niet zo bekend. Er zijn verschillende tentoonstellingen gedurende het jaar, maar er is een permanente tentoonstelling te vinden op de eerste verdieping. Hier zie en leer je over de 400 jaar oude geschiedenis van Amsterdam en zijn grachten in combinatie met multimedia. De grachten van Amsterdam hebben een ongelooflijke geschiedenis en dit museum zal je bewust maken van waarom het nog specialer is dat je er vandaag nog steeds overheen loopt.

Toegangsprijs
Volwassenen: 15 euro
Studenten: 12,50 euro
Museumkaart & Holland Pass: gratis

Openingstijden
Dinsdag – zondag 10:00 – 17:00 uur
Maandag GESLOTEN

Toegankelijkheid
Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en andere bezoekers die geen trappen kunnen gebruiken.

Adres
Herengracht 386
1016 CJ Amsterdam

Als je al het Grachtenpand museum hebt bezocht of niet geïnteresseerd bent in een museum over de geschiedenis van Amsterdam, dan zou ik je aanraden om FOAM, Museum van Loon of de Hermitage te bezoeken.

Bezoek het Amsterdamse Bos

Als je wilt ontsnappen aan de eindeloze drukte van fietsen en je zenuwen tot rust wilt brengen, dan is een bezoek aan dit prachtige bos (Amsterdamse Bos) in Amsterdam de beste plek om dat te doen. Het is het mooiste en grootste park in Amsterdam en een van de plekken die je moet bezoeken. Of het nu winter, lente, zomer of herfst is, een bezoek aan dit park in Amsterdam is een van de topactiviteiten. Je zult mensen zien roeien, fietsen, rennen, wandelen, zonnebaden, enzovoort. Het Amsterdamse Bos is ook een van mijn favoriete plekken om te bezoeken in Amsterdam tijdens de lente of zomer. Dus als je op zoek bent naar de beste dingen om te doen in Amsterdam in elk seizoen, dan is een bezoek aan een van de parken van Amsterdam een geweldig idee.

Eet het beste Nederlandse of Indonesische diner in Amsterdam

De Kas

Dit bijzondere en unieke restaurant in Amsterdam is gevestigd in een reeks kassen uit de jaren 1920. Ze behoorden vroeger tot de Amsterdamse gemeentekwekerij. Mijn favoriete aspect van dit restaurant is dat het menu verandert naar gelang wat ze beschikbaar hebben en wat ze oogsten, omdat ze hun eigen kruiden en groenten verbouwen. Samen met de beste extra ingrediënten van lokale leveranciers krijg je een grote smaaksensatie. Je moet altijd van tevoren een plek reserveren, maar het is de moeite waard.

Adres
Kamerlingh Onneslaan 3
1097 DE Amsterdam

Restaurant ’t Zwaantje

Voor het beste authentieke Nederlandse eten in Amsterdam moet je naar dit restaurant gaan. Bij Restaurant ’t Zwaantje vind je echt lokaal Nederlands eten in Amsterdam. Van stamppot tot mosselen. Het is hier allemaal en dit lokale restaurant is gevestigd in een soort bruin café. Dus je vindt hier typisch Nederlands eten in een authentiek restaurant in Amsterdam. Beter dan dit wordt het niet.

Adres
Berenstraat 12,
1016 GH Amsterdam

Restaurant Jun

Als je op zoek bent naar het beste Indonesische restaurant in Amsterdam, dan is dit iets voor jou. Een van mijn favoriete dingen aan restaurants zoals deze is dat ze rijsttafel aanbieden, die bestaat uit veel gerechten. Op deze manier krijg je echt een idee van hoe het Indonesische eten smaakt. Kies rijsttafel nummer 2 en je zult aangenaam verrast zijn.

Adres
Frederik Hendrikstraat 98,
1052 HZ Amsterdam

Het maakt niet uit welke tijd van het jaar het is in Amsterdam, een film kijken in de Filmhallen is altijd een goed idee. Als het herfst of winter is en je op zoek bent naar dingen om te doen in Amsterdam, bezoek dan de Filmhallen. De films die hier worden vertoond zijn niet de typische bioscoopfilms. Het zijn documentaires, kwaliteits- en prijswinnende films, korte films, enzovoort. Dus als je op zoek bent naar speciale en kwaliteitsfilms in een bioscoop in Amsterdam, bezoek dan de Filmhallen.

Drinken en je laatste avond en nacht van twee dagen in Amsterdam vieren

Waterkant

Dit is een van mijn favoriete cafés en plekken om iets te drinken in Amsterdam. Vooral tijdens de lente, zomer en het begin van de herfst is Waterkant helemaal gevuld met mensen. Ze genieten van elke zonnestraal die ze maar kunnen krijgen, met een drankje natuurlijk.

Adres
Marnixstraat 246
1016 TL Amsterdam

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *