Tulpenseizoen in Noord-Holland: Beste Dorpen en Platteland Accommodaties

Er is veel accommodatie in Noord-Holland om uit te kiezen voor het tulpenseizoen. Ik heb het opgesplitst naar steden en dorpen waar de tulpenvelden omheen liggen. Op deze manier kun je optimaal genieten van het tulpenseizoen in Nederland. Hier vind je de beste accommodaties in de buurt van tulpenvelden in Noord-Holland, Nederland.

Er zijn veel dorpen en steden in De Kop van Noord-Holland waar je kunt verblijven tijdens het tulpenseizoen. Van de mooie stad Alkmaar tot het kleine dorp Nieuwe Niedorp. Dit hele deel van de provincie heeft veel typisch Nederlandse windmolens. Maar ook eindeloze velden met gras of gewassen, koeien en schapen. Duizenden kleine rivieren die met elkaar verbonden zijn, grote meren en kleine meren. Dit alles zie je terwijl je een paar meter onder zeeniveau rijdt, op de weg. De ervaring zal verbazingwekkend zijn, vooral tijdens het tulpenseizoen. Laten we dus eens kijken naar de accommodaties tijdens het tulpenseizoen in Nederland.

Houd er rekening mee dat alle accommodaties rookvrij zijn, je kunt buiten het huis of appartement roken. En de meeste plaatsen hebben gratis parkeergelegenheid op het terrein of op de omliggende straten, behalve in de grotere steden zoals Alkmaar.

Anna Paulowna

Anna Paulowna is een kleine stad met bijna 7400 inwoners. Anna Paulowna en de omgeving bestaan bijna volledig uit tulpenvelden in het voorjaar. Er is ook een poldertuin in de stad zelf, met duizenden tulpen. Het is een rustige kleine stad met een rivier die door het midden van Anna Paulowna stroomt.

Er zijn verschillende opties als het gaat om het kiezen van je accommodatie in Anna Paulowna, of het nu tijdens het tulpenseizoen is of niet.

Boerderij de Waard

Dit is een kleine boerderij en bed & breakfast waar je volledig tot rust kunt komen na een lange dag tulpen zoeken. Er is gratis Wi-Fi, gratis parkeergelegenheid en huisdieren zijn toegestaan. Dat vind ik geweldig en ik zou waarschijnlijk de B&B niet verlaten als iedereen zijn huisdieren meebracht.

En het beste is, het kost slechts ongeveer 72 euro per persoon per nacht, inclusief ontbijt. Een slaapkamer voor twee personen begint vanaf ongeveer 90 euro per nacht, in totaal. Er is geen mogelijkheid om fietsen te gebruiken vanuit deze B&B, maar je kunt ze huren in het stadscentrum. De plaats ligt iets verder weg van de kleine stad Anna Paulowna. Als je echter met de trein aankomt, kun je fietsen huren bij Kooij tweewielers. Kooij tweewielers is een 20 minuten lopen vanaf het treinstation. Stuur ze van tevoren een e-mail zodat er zeker een fiets voor je klaarstaat, want het kan nogal druk worden.

De Flevohoeve

Bij De Flevohoeve hebben ze zelfs een trampoline. Je weet wat dat betekent: feest! Er is gratis Wi-Fi, gratis parkeergelegenheid en de mogelijkheid om een fiets te huren die ze ter plaatse hebben. Het ontbijt wordt op je kamer geserveerd en ze hebben zelfs een buitenzwembad. Deze accommodatie ligt een paar kilometer buiten Anna Paulowna, maar het is nog steeds de moeite waard om te verblijven omdat ze fietsen verhuren. De prijs is ongeveer 97,50 euro per nacht voor twee personen. Er is zelfs een kamer voor drie personen, die ongeveer 132,50 euro per nacht kost. Dit is een van de beste accommodaties in de buurt van tulpenvelden in Noord-Holland, Nederland.

B&B De Kleihorst

Dit is nog een geweldige plek. Deze B&B ligt ook een paar kilometer buiten Anna Paulowna, maar ze hebben gratis fietsen op het terrein. Ze staan ook huisdieren toe, hebben gratis Wi-Fi en gratis parkeergelegenheid. Er is een grote tuin met een open haard en dat allemaal voor ongeveer 75 euro per nacht. Je kunt met twee personen in één kamer verblijven voor ongeveer 75 euro. Als je alleen bent, kun je daar helaas ook verblijven voor dezelfde prijs van ongeveer 75 euro.

Callantsoog

Het kleine stadje Callantsoog heeft een van mijn favoriete stranden om naartoe te gaan en heeft ongeveer 2400 inwoners. Er woonden al mensen in het gebied van Callantsoog vóór het jaar 980. Het huidige stadje Callantsoog werd echter opgericht na een grote overstroming in 1570. De overstroming verwoestte de vorige dorpen en de bewoners moesten vluchten. Ze vluchtten en richtten een nieuwe nederzetting op, Callantsoog.

Het stadje zelf is klein en heeft veel toeristen in de zomer, maar buiten het centrum is het direct een sfeer van rust. Kleine lammetjes rennen overal over de velden, overal tulpenvelden en duinen op de achtergrond. Dit alles zien terwijl je het geluid van de zee hoort, is echt magisch. Je kunt fietsen huren bij Harrys tweewielers of bij Kroon tweewielers.

De Wolken Boerderij

Als je op zoek bent naar een groot huis waar je met maximaal tien personen kunt verblijven, dan is deze boerderij een geweldige keuze. Er is gratis Wi-Fi, de duinen van Callantsoog liggen vlakbij en de omgeving is echt groen. Je zult kalm zijn na een paar dagen in dit huis te hebben doorgebracht. Voor het hele huis betaal je ongeveer 279,50 euro per nacht, maar houd er rekening mee dat als je hier met het hele gezin komt, het slechts 27,95 euro per persoon per nacht zal zijn.

Bed & Breakfast aan Zee

Voor één persoon is de prijs ongeveer 121,50 euro per nacht, wat ik moet toegeven vrij duur is. Echter, de locatie is absoluut perfect, en tijdens het hoogseizoen zullen de prijzen in Callantsoog niet veel dalen. De prijs is inclusief ontbijt met verse producten uit hun eigen tuin en gratis Wi-Fi. Als je met twee personen komt, is er een kamer voor ongeveer 135 euro per nacht, wat de kosten per persoon aanzienlijk verlaagt. Het enige nadeel is dat de badkamers gedeeld zijn.

’t Zand

’t Zand is een dorp dat aan het begin van de 18e eeuw opkwam. In 1733 bestond de hoofdweg van het dorp, de Bosweg, uit ongeveer tien huizen. Tegenwoordig is het iets groter geworden, ontspannen. Anders zouden er niet vier goede plekken zijn om te verblijven tijdens het tulpenseizoen in het prachtige Noord-Holland. Het dorp heeft een van de laatste overgebleven drijvende bruggen van Noord-Holland en de wereld. Je zult geen bruggen zien zoals de drijvende bruggen die we hier hebben, in andere delen van de wereld. De brug drijft letterlijk op het water, zo simpel is het.

Hotel The Ark

Het hotel kost ongeveer 60 euro per nacht voor één persoon. Als je met twee personen bent, bedraagt de prijs 130 euro per nacht. Het ontbijt wordt als behoorlijk goed beschouwd, en het hotel heeft zelfs een eigen bar. Daarnaast bieden ze gratis Wi-Fi aan en kun je contact met ze opnemen om fietsen buiten het terrein te huren.

B&B Nomad

Deze bed & breakfast kost ongeveer 47,50 euro per nacht per persoon, inclusief een goed ontbijt. Maar wacht, er is meer. Na een dag fietsen door de tulpenvelden van een van de meest noordelijke provincies van Nederland heb je wat ontspanning nodig. Ze hebben een sauna. Voor jou. Alleen. Als je het niet boekt, dan doe ik het wel.

Bungalow Callantsoog

Dit is eigenlijk een vakantiehuis waar maximaal vijf personen zijn toegestaan. Ze staan huisdieren toe, hebben gratis Wi-Fi en de prijs is ongeveer 87 euro per nacht.

’t Achterom

Dit is een typische Noord-Hollandse boerderij. En het is groot. Als je wat tijd wilt doorbrengen tussen de tulpenvelden met een grote groep vrienden of familieleden, dan is dit perfect. Het biedt plaats aan maximaal tien personen en heeft gratis Wi-Fi, maar ook een grote tuin. Het kost ongeveer 251,50 euro per nacht, maar als je het huis volledig bezet met tien personen, komt dat neer op slechts 25 euro per persoon.

Nieuwe Niedorp

Nieuwe Niedorp is een klein stadje met ongeveer 2700 inwoners. Als je door de hoofdstraat loopt, kun je niet geloven dat dit stadje al sinds 1206 bestaat. In 1415 kreeg het kleine stadje zijn stadsrechten samen met een ander dorp genaamd Oude Niedorp. Samen werd het Stede Niedorp genoemd (Steden Niedorp).

De Logeerkamer

Deze bed & breakfast bevindt zich in het schattige, maar kleine stadje Nieuwe Niedorp. Het heeft een geweldige locatie, supermarkten zijn dichtbij, en het is een zeer rustige omgeving (ik zou het moeten weten als lokale). Het kost ongeveer 69 euro per nacht voor één persoon en ongeveer 95 euro voor twee personen. Daarnaast is er gratis Wi-Fi, is het ontbijt inbegrepen in de prijs en hebben ze informatie over fietsen.

Schagen

Schagen is een mooie stad met een charmant stadscentrum in Noord-Holland. Op dit moment heeft de stad iets meer dan 46 duizend inwoners. Niet veel toeristen komen naar deze stad, maar vanuit Schagen kun je de tulpenvelden zien en naar de Noordzee gaan op een dag. Schagen wordt al genoemd sinds het jaar 989, maar kreeg officieel een stadskeur in 1415. De Markt is waar de meeste cafés en restaurants zijn gevestigd en geeft het typisch Nederlandse ‘gezelligheid’ gevoel. Dat betekent zoiets als gezellig, maar niet echt. Soms zijn er onvertaalbare woorden in een taal, sorry. Leer Nederlands en je zult het begrijpen.

Het vinden van accommodaties in Schagen kan moeilijk zijn tijdens het tulpenseizoen, daarom help ik je met de beste plaatsen om te verblijven in Schagen.

B&B Tjallewal

Deze bed & breakfast kost ongeveer 75 euro per nacht. Deze prijs is niet per persoon, maar voor één kamer. Dus, als je met twee personen komt, zal de prijs ook ongeveer 75 euro per nacht zijn, maar voor jullie beiden. Er is gratis Wi-Fi en de mogelijkheid om fietsen te huren (buiten het terrein). Ze vertellen je waar je ze kunt krijgen. Als je al een fiets wilt hebben, ga dan naar dit artikel om te zien waar je een fiets kunt huren in Schagen.

Weidezicht

Dit is een andere B&B in Schagen en biedt veel activiteiten aan, zoals kanoën tegen een meerprijs. Je kunt ter plaatse een fiets huren en er is gratis Wi-Fi. Dit is een mooie plek om te verblijven met twee personen voor ongeveer 80 euro per nacht. Ontbijt is inbegrepen in de prijs.

Keins Schagen

Deze accommodatie tijdens het tulpenseizoen in Noord-Holland kost ongeveer 250 euro. Dit is een huis met vijf slaapkamers waar je kunt verblijven met maximaal acht personen. 250 euro lijkt veel, maar verdeel het tussen acht personen en de prijs komt neer op ongeveer 31,25 euro per nacht. Je hebt zojuist een koopje gescoord. Of eigenlijk, ik heb dat gedaan. Graag gedaan. Er is één slaapkamer met twee eenpersoonsbedden, de andere vier hebben tweepersoonsbedden. Er is ook gratis Wi-Fi beschikbaar.

Het Torenhuys

Deze plek kost ongeveer 95 euro per nacht voor twee personen. Ontbijt is optioneel voor nog eens 12,50 euro. Ze hebben gratis Wi-Fi en het is mogelijk om ter plaatse fietsen te huren.

Schagerbrug

Dit kleine stadje met bijna 2000 inwoners ligt vlakbij de prachtige stad Schagen. Het stadje dateert ten minste uit 1708. Het is een combinatie van schilderachtig en rustig, lammetjes en koeien, fietsen en boten. Klinkt behoorlijk verschrikkelijk voor mij.

B&B De Overnachting

Deze B&B is een zeer mooie plek voor ongeveer 95 euro per nacht (twee personen). Ze laten huisdieren toe om mee te genieten van een vakantie en er is de mogelijkheid om fietsen te huren. Er zijn ook grotere studio’s die plaats bieden aan maximaal vier personen. Deze B&B is een van de beste accommodaties in de buurt van tulpenvelden in Noord-Holland, Nederland.

Petten

Petten is een dorp dat oorspronkelijk dateert uit 1421, hoewel op dezelfde plaats een eerder dorp werd gebouwd in het jaar 739. In 1943 werd het hele oude dorp uit 1421 afgebroken door de Duitsers (die Duitsers. Ze hadden zich gewoon bij voetbal moeten houden) voor de aanleg van de Atlantikwall tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit was een verdedigingslinie die zich uitstrekte van het noordelijke deel van Noorwegen tot het zuidelijke deel van Frankrijk.

Vakantiehuis Duinhuis Petten

Dit is een groot huis in Petten, waar je kunt verblijven met maximaal zes gasten. Omdat het zo ruim is, kost het ongeveer 160 euro per nacht, maar als je het tussen zes personen verdeelt, kost het je slechts 26,67 euro per nacht. Er is gratis Wi-Fi en huisdieren zijn toegestaan. Bovendien heeft het een prachtige locatie.

Studio Wolken, Wind en Water

Deze studio heeft een zeer goede locatie en je kunt fietsen huren van de eigenaar. Er is gratis Wi-Fi en huisdieren zijn ook toegestaan in deze studio in Petten. Voor twee personen is de prijs voor één nacht ongeveer 75 euro, hoewel ik heb gemerkt dat er een klein verschil is tussen hoog- en laagseizoen.

Schoorl

Als je op zoek bent naar een rustige plek waar de bossen zich verbinden met de Noordzee, dan is Schoorl de juiste plek voor jou. Vanuit Schoorl kun je fietsen naar tulpenvelden in andere delen van Noord-Holland. Dit stadje heeft ongeveer 4500 inwoners en staat bekend om de hoogste en breedste duinen van Nederland. De stad dateert uit de tiende eeuw toen het Scorla werd genoemd. Als je de duinen van Schoorl wilt bezoeken, klik dan hier voor een artikel daarover. Als je op zoek bent naar de beste accommodatie in Schoorl, blijf dan lezen.

Koetshuis 34

Voor ongeveer 85 euro per nacht (één persoon) en 95 euro per nacht voor twee personen is Koetshuis 34 een schattige en minder dure plek dan veel andere plaatsen in Schoorl. De prijs is inclusief ontbijt en Wi-Fi. Bovendien bieden ze de verhuur van fietsen aan. Het ligt naast het bos en dus dicht bij de duinen. Dit is een van de beste accommodaties in de buurt van tulpenvelden in Noord-Holland, Nederland.

B&B Het Oude Atelier

Deze bed & breakfast is minder duur voor één persoon, maar duurder voor twee in vergelijking met andere accommodaties. Voor één persoon kost B&B Het Oude Atelier ongeveer 67,50 euro per nacht. Voor twee personen begint de prijs bij 145 euro. Houd er rekening mee dat dit inclusief ontbijt en Wi-Fi is. Er zijn ook studio’s beschikbaar voor vier personen.

l’Amour Pur

Deze plek ligt dicht bij de belangrijkste attractie van Schoorl; Het Klimduin. Dit is de hoogste duin van het land, die eindigt op een plein in het midden van het kleine stadje. Hier gingen we vroeger naartoe voor schoolreisjes en dan zouden we van de duin afrollen met zand eten als lunch als gevolg. l’Amour Pur is een appartement voor drie personen, dat geprijsd is op ongeveer 140 euro per nacht, dus 46 euro per persoon. Ze bieden ook de verhuur van fietsen aan.

Robs Cottage

Dit heeft een van de beste locaties van alle plaatsen in het kleine stadje Schoorl. De prijs is ongeveer 93 euro per nacht voor twee personen, wat niet de duurste is, vooral gezien de locatie. Ze staan huisdieren toe op het terrein, wat geweldig is voor een wandeling in het bos en op de stranden (let op, je mag niet overal met je hond wandelen). Er is ook gratis Wi-Fi beschikbaar.

Den Helder

Den Helder is het meest noordelijke deel van de provincie Noord-Holland. Op dit moment heeft de stad Den Helder ongeveer 56.000 inwoners. Het oudste deel van de stad, genaamd Huisduinen, dateert uit de 8e eeuw. Vanwege verschillende overstromingen en de vernietiging van het oude stadscentrum door nazi-Duitsland, bestaat het Den Helder van vandaag grotendeels uit herbouwde (historische) huizen na 1945.

B&B Gastvrij

Deze bed & breakfast kost ongeveer 75 euro per nacht voor twee personen. Zeer redelijk geprijsd en biedt gratis Wi-Fi.

Hotel Cape Horn

Dit hotel kost je 45 euro per nacht per persoon. Als je met twee personen bent, is het ongeveer 60 euro per nacht, inclusief ontbijt en gratis Wi-Fi. Bovendien ligt het op ongeveer 800 meter van het treinstation.

Egmond aan Zee

Men zegt dat het jaar 977 het begin was van Egmond aan Zee. De mensen hebben het ontwikkeld tot een echt vissersdorp. Vanwege overstromingen, gezien de ligging achter de duinen en de Noordzee, werd het dorp meerdere keren vernietigd gedurende een paar eeuwen. De huidige stad Egmond aan Zee dateert uit de 18e eeuw (hoewel niet alle gebouwen dat doen) en heeft ongeveer 2000 inwoners.

B&B la Vida

Deze B&B in Egmond aan Zee begint met prijzen van ongeveer 79 euro per nacht voor twee personen. Ontbijt is inbegrepen en er is gratis Wi-Fi.

Kerstins Bed & Breakfast

Deze schattige bed & breakfast kost ongeveer 38 euro per nacht voor één persoon, inclusief ontbijt. Dus het is zeker een koopje. Het kost slechts 58 euro voor twee personen. Gratis Wi-Fi is ook inbegrepen.

Egmond Binnen

Het dorp Egmond Binnen is ontstaan uit het dorp Hallum vele eeuwen geleden. In de 10e eeuw evolueerde de naam langzaam tot Ecmunde en uiteindelijk Egmont Binne gedurende vijf eeuwen. Tegenwoordig heeft het ongeveer 2600 inwoners.

Stayokay Egmond

Dit is een hostel in Egmond, maar een betere dan de meeste. Het is milieuvriendelijk en kost ongeveer 27 euro per nacht voor een slaapzaal met zes personen. Tijdens het tulpenseizoen is dit hostel in Egmond Binnen omgeven door tulpenvelden. Zonder de toeristen, maar met eindeloze tulpenvelden, zul je blij zijn dat een local je naar de minder bekende plekken heeft gestuurd. Graag gedaan, ik stuur je later de rekening. Er is gratis Wi-Fi en de mogelijkheid om fietsen te huren. Bovendien is er een geldautomaat in het hostel, wat behoorlijk geweldig is als je het mij vraagt.

Huisje Vitalis

Deze plek biedt massages aan. Ja. Het is best lekker om er een te krijgen na je 40 km fietsrit. Ze zijn niet gratis, wat logisch is. Anders zouden ze me daar elk weekend vinden. De accommodatie kost ongeveer 105 euro per nacht voor twee personen, inclusief gratis Wi-Fi.

Sint Maartensvlotbrug

Sint Maartensvlotbrug is een dorp met ongeveer 700 inwoners. Het is het meest bekend om zijn drijvende brug, die vroeger typisch was voor dit deel van Nederland. Tegenwoordig worden er slechts een paar gebruikt en niet uit elkaar gehaald. Gedurende de 20e eeuw ontwikkelde Sint Maartensvlotbrug zich langzaam tot een dorp.

Idylle aan Zee

Dit is een prachtige bed & breakfast in Sint Maartensvlotbrug. Je kunt fietsen huren bij de accommodatie en fietsen langs alle tulpenvelden van Noord-Holland. De prijs is ongeveer 85 euro per nacht voor twee personen, inclusief ontbijt en gratis Wi-Fi.

Heiloo

Mensen denken dat de stad Heiloo sinds het jaar 720 bestaat, maar ze weten het niet zeker. Wat bekend is, is dat Willibrord (een priester) rond de 7e eeuw naar Heiloo kwam. Veel geschiedenis tussen de 7e eeuw en de 17e eeuw is niet duidelijk. Terwijl de rest een mysterie zal blijven voor het volgende decennium of twee, is het tegenwoordig een schattige stad met 22.000 inwoners in zijn raad met alle omliggende wijken en gehuchten. Voor de beste accommodatie in Heiloo, zie hieronder.

B&B Het Groene Veldt

Zoals je kunt zien, zijn bed & breakfasts een beetje mijn ding. Het is veel persoonlijker en de lokale bevolking kan je geweldige tips geven. Deze B&B Het Groene Veldt is gelegen in Heiloo en kost ongeveer 131,50 euro per nacht voor twee personen. Ontbijt, privéparkeergelegenheid, Wi-Fi en enkele fietsen zijn gratis beschikbaar. Als de fietsen er niet zijn, kun je ook fietsen huren bij hen.

Groote Keeten

Dit dorp ligt direct aan het strand, wat geweldig is onder alle omstandigheden. Als het winderig is en je stoom moet afblazen, helpt de wind die met 50 km per uur in je gezicht waait echt goed. Het huidige dorp bestaat pas sinds de 17e eeuw vanwege de aanleg van polders (droge delen van land waar vroeger water was). Voor die tijd zou het dorp geen kans hebben gehad tegen het water. Momenteel heeft het ongeveer 300 inwoners.

Strandleven

Deze accommodatie bevindt zich in het dorp Groote Keeten en biedt ruime accommodatie met gratis Wi-Fi. Huisdieren zijn welkom, hoewel ik niet zeker weet in hoeverre. Ik denk dat je je paard of grote witte thuis moet laten. Ter plaatse hebben ze een restaurant waar ze geen creditcards accepteren, dus houd er rekening mee dat je wat euro’s contant bij je moet hebben. Voor twee personen in een kamer is de prijs ongeveer 90 euro per nacht.

Sint Maarten

Sint Maarten heeft momenteel ongeveer 900 inwoners en bevindt zich tijdens de lente midden tussen de tulpenvelden in het noordelijke deel van Nederland. Tulpen zullen overal zijn. Dit dorp dateert uit het jaar 1250, hoewel het destijds naast de zee lag.

‘t Atelier

Dit is een appartement in Sint Maarten. En niet zomaar een appartement. Als je moe bent na je verkenningstocht van de tulpengekte, hoef je geen afwas te doen. Er is een vaatwasser. Een oven, een koffiezetapparaat, waterkoker, etc. Natuurlijk is er ook gratis Wi-Fi beschikbaar. Een appartement voor twee personen kost ongeveer 99 euro per nacht. Een andere optie is het appartement voor vier personen, dat 135 euro per nacht kost.

Alkmaar

De stad Alkmaar is een van de zuidelijkste plaatsen op deze lijst en slechts 40 minuten met de trein van Amsterdam verwijderd. Alkmaar heeft een zeer lange geschiedenis, aangezien de stad zelf al uit de 10e eeuw dateert. In 1254 kreeg Alkmaar stadsrechten. Tegenwoordig heeft het een centrale ligging in de provincie Noord-Holland, met meren op ongeveer 10 kilometer afstand. In vroeger tijden was Alkmaar eigenlijk omgeven door meren. Totdat we besloten om niet meer om te geven om water. Vandaag de dag heeft de stad ongeveer 89.000 inwoners en is vooral beroemd om zijn kaasmarkt. Als je op zoek bent naar accommodaties in Alkmaar en naar de beste hotels, hostels, appartementen en B&B’s in Alkmaar, bekijk dan hieronder.

Kings Inn City Hostel & Hotel Alkmaar

Dit hostel is met ongeveer 18-20 euro per nacht voor een gemengde slaapzaal met acht personen, niet duur voor Nederlandse begrippen. Er is gratis Wi-Fi en het ligt midden in het centrum. Als je op zoek bent naar een geweldig hostel in Alkmaar, Nederland, dan is dit jouw plek. Het hotel begint bij 79 euro per nacht. Ze bieden ook een verhuurservice voor fietsen aan, wat geweldig is als je je omgeving in Alkmaar en daarbuiten wilt verkennen.

Soepper B&B

Als waarschuwing, je zult alles willen eten in de lunchroom genaamd Soepp. Geprijsd op 85 euro per nacht, het ligt midden in het centrum van Alkmaar. Ontbijt is natuurlijk inbegrepen, gratis Wi-Fi en het ligt op 100 meter afstand van het Nederlands Kaasmuseum.

Casa de Palmas

Dit is een schattige plek met een zeer vriendelijke gastheer in Alkmaar. Hoewel het niet midden in het centrum ligt, zou het nog steeds de moeite waard zijn om daar te verblijven omdat het rustiger zal zijn. Voor ongeveer 86 euro per nacht voor twee personen, met gratis Wi-Fi en de mogelijkheid om fietsen te huren om tulpenvelden in de omgeving van Alkmaar te verkennen, lijkt het een behoorlijk goede plek.

Pension Onassis

Dit pension kost ongeveer 80 euro per nacht met een gedeelde badkamer voor twee personen, inclusief ontbijt. Een suite kost 125 euro per nacht met je eigen badkamer. Er is gratis Wi-Fi en dit pension ligt dicht bij het centrum van Alkmaar.

College Hotel Alkmaar

Dit kost ongeveer 109,50 euro per nacht voor twee personen. Het heeft vaak deals voor ongeveer 80 euro per nacht. De kamers zijn groot en ontbijt is inbegrepen. Je kunt ook ter plaatse fietsen huren.

Eenigenburg

Met slechts ongeveer 180 inwoners is Eenigenburg niet het grootste dorp in de provincie Noord-Holland. Verre van dat eigenlijk. Het dorp zit echter vol met geschiedenis, aangezien het, voor zover we weten, teruggaat tot minstens het jaar 1289.

Gastenverblijf Eenigenburg

Hier kun je verblijven voor ongeveer 40 euro per nacht, wat geweldig is. Het ontbijt kost nog eens 7,50 extra, maar is de moeite waard. Ook is er de mogelijkheid om ter plaatse fietsen te huren en er is gratis Wi-Fi beschikbaar.

Bergen

Bergen bestaat sinds minstens de 8e eeuw. Dit stadje heeft tegenwoordig ongeveer 12.000 inwoners, maar in 1840 had het slechts 239 inwoners. Het stadje Bergen stond bekend als een schildersdorp en was vooral goed in expressionisme. Als je geïnteresseerd bent in schilders, is Bergen (niet te verwarren met de stad in Noorwegen… Ik weet het, het ziet er echt hetzelfde uit. Maar wij hebben grotere bergen.) een geweldige plek voor jou om te bezoeken.

Bergen 1928

Aangezien de stad Bergen aan de duurdere kant is (misschien vanwege die vermaledijde schilders), kost deze accommodatie 140 euro per nacht voor twee personen. Gelukkig zijn ontbijt en Wi-Fi inbegrepen.

Berckhoeve

Deze accommodatie in Bergen kost ongeveer 273 euro per nacht. Maar je hebt een compleet huis voor jezelf. Dit is een groot vakantiehuis voor maximaal vijf personen. En hoewel het erg duur lijkt, als je het aantal euro’s deelt door vijf personen, krijg je een zeer redelijke prijs van 48,5 euro per persoon per nacht. Voor de stad Bergen is dat goedkoop. Er is ook gratis Wi-Fi en een grote tuin. Gewoon zeggen.

B&B Peperzzz

Deze bed & breakfast begint bij ongeveer 72 euro per nacht, voor één persoon. Voor twee personen gaat de prijs naar 87 euro (totaal). Er is gratis Wi-Fi en ze hebben gratis fietsen beschikbaar als je tussen de tulpenvelden en blije koeien wilt fietsen. En dat is iets wat je wilt, geloof me.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *