Waar je in het voorjaar buiten Nederland tulpen kunt bewonderen.

Het voorjaar is het seizoen van de bloeiende tulpen. En hoewel Nederland bekend staat als het land van de tulpen, zijn er nog vele andere plaatsen waar je buiten Nederland prachtige tulpenvelden kunt bewonderen. Hieronder staan de zes beste plaatsen om dit voorjaar buiten Nederland tulpen te bewonderen.

Ottawa, Canada

Ottawa, de hoofdstad van Canada, is een prachtige stad met vele parken en bezienswaardigheden. Maar in het voorjaar draait alles om de tulpen. Elk jaar in mei vindt hier het Canadian Tulip Festival plaats, waarbij meer dan een miljoen tulpen in bloei staan. Het festival is ontstaan als symbool van vriendschap tussen Canada en Nederland, en het biedt bezoekers de kans om te genieten van niet alleen tulpen, maar ook van muziek, dans en culturele evenementen.

Holland, MI

Holland, Michigan, is een stad die bekend staat om zijn Nederlandse erfgoed. Hier wordt elk jaar in mei het Holland Tulip Time Festival gehouden, waarbij meer dan zes miljoen tulpen in bloei staan. Het festival heeft een Nederlandse sfeer en omvat parades, markten, optredens en nog veel meer. De tulpenvelden in Holland, MI, zijn niet te missen als je van kleurrijke bloemen houdt.

Silvan, Australië

Silvan, in de Yarra Valley in de buurt van Melbourne, Australië, is een andere plek waar je prachtige tulpenvelden kunt bewonderen. De Tesselaar Tulip Festival, dat elk jaar van september tot oktober plaatsvindt, biedt bezoekers de kans om meer dan een miljoen tulpen in bloei te zien. Het festival heeft ook een scala aan andere activiteiten, waaronder muziek, dans en kunsttentoonstellingen.

Tonami, Japan

Tonami, in de prefectuur Toyama in Japan, is de thuisbasis van het Tonami Tulip Fair. Dit festival, dat elk jaar in april en mei wordt gehouden, biedt bezoekers de kans om meer dan een miljoen tulpen in 600 verschillende soorten te bewonderen. Het festival wordt gehouden in het Tulpenpark van Tonami, dat bekend staat om zijn prachtige bloemen. Het park heeft ook een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder workshops en concerten.

Skagit Valley, WA

Skagit Valley, in de staat Washington in de VS, is een regio die bekend staat om zijn prachtige tulpenvelden. Elk jaar in april vindt hier het Skagit Valley Tulip Festival plaats, waarbij bezoekers de kans krijgen om de kleurrijke velden te bewonderen. Het festival heeft ook verschillende andere evenementen, waaronder wandeltochten, een straatmarkt en live muziek.

Scottish Borders, Schotland

Hoewel Schotland niet het eerste land is dat in je opkomt als je aan tulpen denkt, heeft het toch een prachtige tulpenregio in de Scottish Borders. Hier vind je Dawyck Botanic Garden, een van de mooiste tuinen van Schotland. Het park heeft een uitgebreide collectie tulpen en biedt bezoekers de kans om te genieten van de

prachtige kleuren en geuren van deze bloemen tijdens de jaarlijkse Tulip Festival. Het festival vindt plaats in april en omvat een breed scala aan activiteiten en evenementen, waaronder live muziek, ambachtelijke beurzen en voedselvrachtwagens.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *