27 Must-Visit Hotspots in Groningen: De Beste Eet- en Drinkplekken in de Stad

Ben je van plan om een weekend naar Groningen te gaan? Ben je op zoek naar leuke plekken om te bezoeken tijdens je reis? Of woon je in de mooiste stad van het noorden en ben je op zoek naar iets nieuws? Dan biedt deze lijst een oplossing. Dit zijn mijn 27 favoriete hotspots in Groningen! Naar mijn mening de beste en meest smakelijke plekken in Groningen. We geloven dat je het na deze lijst ook met ons eens zult zijn dat er geen betere plek dan Groningen bestaat!

1 – FLO.

Het Oude Gasfabriek in het Ebbingekwartier heeft een gezellige en intieme sfeer. De urban jungle vibes geven Groningen een trendy Tel Aviv-gevoel. Dat FLO zo heet, is dus geen toeval. Het is genoemd naar een wijk in de Israëlische stad met dezelfde naam. Bij FLO is alles heerlijk: zeebaars ceviche, salade sandwiches, lamsschouder, gestoomde couscous en pannenkoeken. Maar mijn ultieme tip is: kies het FLO.Balagan-menu. Verschillende feestelijke gerechten, chaos, maar bovenal smakelijke gerechten en heerlijke desserts. Rechtstreeks op tafel! Comfort food dat je onmiddellijk blij maakt. FLO is echt een hotspot in Groningen!

FLO, Langestraat 66, 9712 LT Groningen

2 – Feel Good

De vele planten en kleurrijke retro inrichting van Feel Good geven je niet alleen een thuisgevoel, maar bieden ook eten en drinken waar je blij van wordt. Pure en onbewerkte producten rechtstreeks uit de natuur. Geen toegevoegde suikers, geen poespas. Dat is wat Feel Good betekent. Heerlijke sappen, smoothies, bowls en sandwiches. Bij Feel Good vertrek je zeker met een glimlach.

Feel Good, ’t Jatstraat 29, Oude Kijk, Groningen

3 – Cappuvino

Cappuccino en wijn vormen samen Cappuvino. Deze naam beschrijft precies wat deze wijn/café-bar in het centrum van Groningen is. Het menu omvat heerlijke koffie, smaakvolle taarten, een breed assortiment wijnen, cocktails en whiskey’s, en smakelijke gerechten. Voor lunch en diner is het moeilijk kiezen. ’s Avonds is Cappuvino een fijne plek voor een drankje voor het slapengaan; overdag kun je koffie drinken en genieten van het uitzicht op de Vismarkt vanuit de glazen pui en het mooie dakterras. Een leuk plekje in Groningen!

Cappuvino, Vismarkt 1, Groningen

4 – Pachamama

Pachamama is een nieuwe toevoeging in Groningen, gelegen in hetzelfde gebouw als Donna’s Social Club tot 1 augustus 2023. Maar het is inmiddels een van mijn favoriete plekken in Groningen! Het restaurant is geïnspireerd door “cocina nikkei”, een concept dat Japanse en Peruaanse keuken perfect combineert. We hebben nog niet zoiets in Groningen. Je kunt à la carte bestellen, maar de beste keuze is om het menu “Pachamama’s Pure Selection” of “Pachamama’s Vegetarian Desires” te kiezen. Zo krijg je gedurende de avond verschillende heerlijke gerechten. Met bijpassende wijnen en cocktails geniet je nog meer van de heerlijke smaken. Het restaurant is elegant ingericht met veel hout en lichte, natuurlijke kleuren, met een Japanse en Zuid-Amerikaanse stijl. Zeker een plek om van te genieten!

Pachamama, Nieuwe Markt 7, Groningen

5 – Wadapartja

Wadapartja betekent in het Gronings “wat vreemd” en dat is ook te zien in het interieur. Een verzameling van rare meubels. Oude schoolbanken en tafels uit vroegere tijden. Niet veel poespas, maar gewoon gezellig en comfortabel. Het zit boordevol vrolijkheid en lekker eten. Zodra je dit gezellige huiskamerrestaurant binnenstapt, voel je je helemaal thuis.

Veel producten bij Wadapartja komen uit de regio. Bax-bier, koffiebonen van de Groninger koffiebrander, brood van de Groninger bakker en groenten uit de lokale tuin. Absoluut een hotspot in Groningen.

Wadapartja, Gedempte Zuiderdiep 39-41, 9711 HB Groningen

6 – The Stockroom

Een geheime bar in het centrum van Groningen? Zeker! Dat is The Stockroom. Niet meer zo geheim, maar absoluut een plek om een (of twee) cocktails te drinken. Deze bar is geïnspireerd door de mysterieuze sfeer van Amerikaanse speakeasy bars uit de jaren 20. Bij The Stockroom bieden ze de lekkerste drankjes en producten van hoge kwaliteit, met goede service en gastvrijheid. Klassieke cocktails zoals de Roaring 20’s cocktail met seizoensgebonden smaken, maar ook de meest bijzondere combinaties. Wat je ook kiest, je kunt niet fout gaan met de cocktails van The Stockroom.

The Stockroom, Oosterstraat 24-1, Groningen

7 – De Oude Wacht

Ik ben al zo vaak bij De Oude Wacht geweest dat ik het niet meer kan bijhouden. In dit café ontbreekt het je nooit aan iets, je krijgt altijd goede service en de mensen weten waar ze het over hebben. Je hoeft je ook niet te vervelen bij De Oude Wacht. Naast allerlei hapjes en snacks hebben ze ook heerlijke dagelijkse specials. In 2019 werd De Oude Wacht zelfs uitgeroepen tot beste café van de stad en provincie. Het is dan ook geen wonder dat dit gezellige café een hotspot in Groningen is.

De Oude Wacht, Gedempte Zuiderdiep 3-5, Groningen

8 – Blue Bananas Pancake Café

Wie houdt er niet van pannenkoeken? Een stapel heerlijke pannenkoeken maakt toch iedereen blij? Blue Bananas Pancake Café in het centrum van Groningen is de plek om de lekkerste pannenkoeken te proeven! Ze streven naar kwaliteit en maken gedurfde keuzes binnen hun assortiment. Maar het is de moeite waard. Want de pannenkoeken van Blue Bananas zijn echt verrukkelijk. Naast de heerlijke pannenkoeken ziet het interieur er ook geweldig uit. Kleurrijk, met een geweldige sfeer en een terras met uitzicht op het Forum Groningen en Martini-toren. Een absolute aanwinst voor de stad Groningen!

Blue Bananas Pancake Café, Nieuwe Markt 9, Groningen

9 – DOT

DOT bevindt zich ook in het aangename Ebbingekwartier in Groningen. Een multifunctionele creatieve locatie waar verschillende evenementen plaatsvinden en waar je ook kunt genieten van eten en drinken. In de eetbar van DOT kun je een drankje doen of gerechten uit verschillende keukens over de hele wereld proeven. Wat dacht je van een warme pita of Vietnamese pho? In de mooie koepel vind je een film- en theaterzaal die films en planetariumvoorstellingen vertoont. Een gezellige plek in Groningen omdat er altijd iets te doen is bij DOT!

DOT, Vrydemalaan 2, Groningen

10 – Voilà

Bij Voilà kun je dineren volgens het Franse principe van het menu. Dat betekent dat je “aan tafel” zit en geniet van een dagelijks wisselend vijf-gangenmenu. Het keukenteam bereidt de lekkerste gerechten met heerlijke, verse ingrediënten. Hou je niet van bepaalde dingen of ben je allergisch voor iets? Geen probleem. Je kunt het van tevoren laten weten en ze passen de gerechten aan naar jouw wensen.

Voilà, WA Scholtenstraat 39, Groningen

Je kunt ook een wijnarrangement kiezen, waarbij je bij elk gerecht een passende wijn krijgt. Je hoeft je daar geen zorgen meer over te maken. Eén ding is zeker: hoewel het wat duurder is, beleef je bij Voilà een geweldige avond en zal je nergens meer behoefte aan hebben.

11 – Food Matterz Café

Ben je op zoek naar goede koffie, verse sapjes, heerlijke taarten of smakelijke sandwiches? Dan is Food Matterz een must-visit in Groningen! Het bedrijf is opgericht vanuit de overtuiging dat goed voedsel belangrijk is en meer aandacht moet krijgen voor de herkomst van voedsel. In Food Matterz Café wordt alles bewust lokaal ingekocht, en de algehele ervaring staat centraal. We wedden dat je hier terug zult komen?!

Food Matterz, Oude Ebbingestraat 86, Groningen

12 – NOK

Wil je genieten van een prachtig uitzicht over de stad Groningen? Ga dan naar het Forum Groningen en neem de roltrap omhoog. Vergeet niet onderweg om je heen te kijken, want het is een mooie rit. NOK is een klein café-restaurant met een gevarieerd menu en een prachtig uitzicht over de stad, gelegen op de tiende verdieping van het Forum. Het menu bevat een combinatie van lokale producten en gerechten van over de hele wereld. Je kunt kiezen uit Peruaanse ceviche en Tartaar van Groninger Blaarkop. Van cocktails uit New York tot Bax-bier uit de buurt. Een aanwinst voor de stad Groningen.

NOK (gevestigd in Forum Groningen), Nieuwe Markt 1, Groningen

13 – Soestdijk

Wil je een drankje doen in Groningen? Bij het noordelijke Soestdijk, of zoals insiders het noemen “Soest” café, kan iedereen zich als een prins of prinses voelen. Het uitgebreide menu en indrukwekkende drankenkaart bieden smakelijke gerechten, gezonde maaltijden en hapjes bij drankjes en heerlijke biertjes.

Soestdijk, Grote Kromme Elleboog 6, Groningen

14 – Thai Jasmine

Hou je van de Aziatische keuken? Ga dan naar Thai Jasmine, het eerste authentieke Thaise restaurant van Groningen. O

prichtster Ooy en haar partner Peeroet weten hoe je heerlijke authentieke Thaise gerechten maakt. Thaise Jasmine biedt een unieke eetervaring. De gerechten zijn kleurrijk, smakelijk en met veel liefde bereid. Al het voedsel wordt vers en met zorg bereid, zodat je het gevoel krijgt dat je in Thailand bent.

Thai Jasmine, Oude Ebbingestraat 35, Groningen

15 – Anno

Anno is een van de nieuwste hotspots in Groningen. De inrichting heeft een prachtig uitzicht over de stad en biedt gezellige tafels en zitjes. Het restaurant heeft een internationaal menu en een groot aanbod van biologische wijnen. Ze serveren alles van gegrilde oesters tot burger met een twist. En alles met een goede, persoonlijke service.

Anno, Oosterstraat 17, Groningen

16 – De Drie Gezusters

Een historische hotspot in Groningen is De Drie Gezusters, dat in 2023 zijn 400e verjaardag vierde. Dit café-restaurant is een van de grootste in Nederland en biedt een gezellige sfeer en heerlijke gerechten. Met een groot terras en een gevarieerd menu is het altijd druk, maar altijd gezellig. Zeker een hotspot in Groningen!

De Drie Gezusters, Peperstraat 23, Groningen

17 – The Tea Lab

Als je van thee houdt, moet je zeker The Tea Lab bezoeken. In dit gezellige thee- en koffiecafé kun je genieten van een verscheidenheid aan soorten thee en koffie, evenals heerlijke huisgemaakte lekkernijen zoals muffins, taarten en scones. The Tea Lab is dé plek om lekker te ontspannen en te genieten van een gezellige sfeer.

The Tea Lab, Kromme Elleboog 1, Groningen

18 – De Kade

Een sfeervol restaurant dat gevestigd is in een voormalige havenloods aan de Stadsgracht. De Kade heeft een mooi uitzicht over het water en biedt een wisselend menu met lokale en seizoensgebonden producten. Het is een geweldige plek voor een gezellig diner met een prachtig uitzicht.

De Kade, Hoge der A 4, Groningen

19 – Bar 3

Bar 3 is een sfeervolle cocktailbar in Groningen, beroemd om zijn uitgebreide cocktailmenu en creatieve drankjes. Je kunt genieten van klassieke cocktails, evenals unieke zelfgemaakte drankjes. De gezellige sfeer en de vriendelijke service maken het een geweldige plek om de avond door te brengen.

Bar 3, Walstraat 3, Groningen

20 – El Santo

Voor een echte Mexicaanse ervaring kun je terecht bij El Santo. Dit restaurant serveert authentieke Mexicaanse gerechten zoals taco’s, burrito’s en enchiladas, allemaal bereid met verse ingrediënten en veel smaak. De kleurrijke inrichting en levendige sfeer maken het een populaire bestemming in Groningen.

El Santo, Vismarkt 12, Groningen

21 – De Walrus

De Walrus is een gezellige en ongedwongen plek voor een hapje en een drankje. Ze bieden een variëteit aan gerechten, van lekkere burgers tot gezonde salades, en een uitgebreide drankkaart. Het terras is ideaal voor een zonnige dag en de gezellige binnenruimte is perfect voor een avondje uit.

De Walrus, Kromme Elleboog 10, Groningen

22 – Bagels & Beans

Bagels & Beans is de plek voor een snelle en lekkere lunch. Ze bieden een breed scala aan bagels, van klassiek tot avontuurlijk, en heerlijke koffie. Het is een ideale plek om even te ontspannen en te genieten van een lekkere maaltijd.

Bagels & Beans, Vismarkt 21, Groningen

23 – Stadscafé De Pelgrim

Stadscafé De Pelgrim biedt een gezellige sfeer en een uitgebreid menu met smakelijke gerechten. Het is een geweldige plek voor een brunch, lunch of diner, en ze hebben een mooi terras waar je lekker buiten kunt zitten.

Stadscafé De Pelgrim, Peperstraat 5, Groningen

24 – Bistro Belcampo

Bistro Belcampo is een charmant restaurant dat bekend staat om zijn gastvrije service en heerlijke maaltijden. Het menu biedt een mix van Franse en Nederlandse gerechten, bereid met verse ingrediënten. De warme sfeer en het smakelijke eten maken het een aanrader.

Bistro Belcampo, Oosterstraat 9, Groningen

25 – ‘t Goudkantoor

‘t Goudkantoor is een gezellig café en restaurant in het hart van Groningen. Ze bieden een variëteit aan gerechten, van smakelijke ontbijtjes tot heerlijke diners, en een ruime keuze aan drankjes. De sfeer is informeel en het personeel is vriendelijk.

‘t Goudkantoor, Oude Kijk in ’t Jatstraat 4, Groningen

26 – Café de Koster

Café de Koster is een gezellig café met een huiselijke sfeer, ideaal voor een ontspannen koffie of een lekkere lunch. Ze serveren heerlijke gebakjes en een selectie van koffie en thee. Het is een perfecte plek om even bij te praten of te ontspannen.

Café de Koster, Nieuwe Ebbingestraat 12, Groningen

27 – Restaurant De Kromme Elleboog

Restaurant De Kromme Elleboog biedt een unieke eetervaring met een menu dat wisselt op basis van de seizoenen en lokale producten. De verfijnde gerechten en de elegante inrichting maken het een uitstekende keuze voor een bijzonder diner.

Restaurant De Kromme Elleboog, Kromme Elleboog 4, Groningen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *